top of page

Levenslang leren

We grijpen de kans(en) om waardevolle samenwerkingen tot stand te brengen. Zo wil Tenuto de kwaliteit van tolken Vlaamse Gebarentaal vasthouden en verder ontwikkelen door op regelmatige basis bijscholingen te organiseren. Een ideale partner om de krachten mee te bundelen. 

Tenuto vzw werd opgericht in 2008 en heeft als doel gediplomeerde tolken Vlaamse Gebarentaal (VGT) de kans te geven zichzelf verder te professionaliseren. Ze voelen in het werkveld veel nood aan bijscholing en organiseren daarom gemiddeld vier workshops per jaar. Ze volgen actuele trends in het landschap en delen geregeld interessante artikelen, onderzoeksresultaten of externe bijscholingen via mail en via Facebook. Ze vinden het ook belangrijk om nauw samen te werken met de Dovengemeenschap.

 

Wil je op de hoogte blijven van de workshops, schrijf je dan in op onze mailings via de knop 'registreren' op hun Facebookpagina. Een overzicht met geplande workshops vind je ook op een vastgezet bericht, bovenaan de pagina. 

 

In samenwerking met BVGT startte Tenuto vzw het buddyproject. Via dit project willen we zowel startende als ervaren tolken de kans geven om af en toe samen te werken met een buddy.

Een buddy is:

  • iemand die met jou een babbel doet over de praktische zaken van het zelfstandige leven van een tolk,

  • iemand die eens naar een tolkopname kijkt en je wat feedback geeft,

  • iemand met wie je eens wil sparren over een moeilijke tolksituatie,

  • iemand bij wie je terecht kan met je onzekerheden als startende tolk,

  • iemand met wie je een paar keer kan meelopen nadat je een tijdje out was,

  • ...
     

Zoek je een buddy of wil je zelf graag buddy worden, mail dan naar tenutovzw@gmail.com met de boodschap "ik ben buddy" of "ik zoek buddy". Schrijf erbij uit welke regio je komt, waarom je een buddy bent/zoekt en in welke sector(en) je voornamelijk tolkt. Zij gaan in hun bestand op zoek naar een geschikte match.

308158301_206567718386469_426943289256715908_n.jpg
bottom of page